Gandul.info - 10 septembrie 2014

O multinaţională caută o persoană pentru a ocupa o funcţie de top manager, dar ocoleşte ţările din Europa pentru a găsi omul potrivit şi îşi stabileşte aria de selecţie în India şi Pakistan. Aici se află acum top managerii dispuşi să muncească pe 3.000-4.000 de euro.

În ultimii ani, mii de străini au venit să muncească în România în funcţii de top management, pe salarii de câteva mii de euro. De ce nu sunt românii preferaţi pentru astfel de poziţii?

Elena Antoneac, global mobility manager in cadrul unei companii specializate în relocarea angajaţilor expaţi veniţi să muncească în multinaţionalele din România, spune că aceeaşi situaţie se regăseşte în întreaga Europă. Şi în Marea Britanie, şi în Germania, sunt preferaţi managerii străini. Mai exact, cei din Pakistan sau India, care sunt la fel de competenţi profesional ca englezii, germanii sau românii, dar sunt mult mai ieftini. "Aceştia acceptă o poziţie de top management chiar şi de 3-4.000 de euro pe lună”, a explică Elena Antoneac.

Câţi români muncesc în multinaţionalele din străinătate

Numărul românilor care muncesc în multinaţionale este de zece ori mai mic decât numărul expaţilor care sunt în România, iar cei mai mulţi sunt în Africa, China, Coreea sau Japonia. Elena Antoneac a explicat că, în ultima perioadă, multinaţionalele au început să formeze oameni şi să-i trimită la cursuri în străinătate, iar apoi să-i trimită să lucreze în sucursale din afara ţării.

Astfel, aproximativ 300 de români lucrează pentru multinaţionale din străinătate, dar majoritatea ocupă funcţii de middle management şi mai rar de top management. În plus, spre deosebire de expaţii care vin să muncească la noi în ţară, românii au contracte scurte, de şase luni, maximum un an şi jumătate, în timp ce străinii pot sta în fruntea unei multinaţionale din România chiar şi trei ani.